Mera grävning

Min sommar går mot sitt slut. På måndag börjar jag jobba…
Min lilla trädgård, hur blev min trädgårdssommar? Jag hade ju tänkt anlägga rabatter mot gatan i och med att den svarta plasten lyftes bort, men så blev det inte. Vi började diskutera lite plattsättning och sen ännu mer runt gångar och vips blev det ett gigantiskt (i alla fall i vår lilla trädgård) grävprojekt av det hela. Gångar och öppna ytor som skulle knytas ihop med hjälp av marktegel… Och det blev mannen, och lite sonen, som grävde och gräver och hur mycket jord som helst som skulle köras bort. Jag ska visa detta grävande genom bilder. Jag vet att jag gjort det tidigare, men nu ser vi slutet!

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Nånstans så är det ju viktigt att knyta ihop en trädgård. Valet av plattor kan vara en sån sammanhållande faktor som ger en stabil helhetskänsla. Det är inte alltid en kan välja själv när en tar över en gammal trädgård. Det finns en tidigare hållning att ta ställning till.

image
Enkelt och stabilt.

Jag känner mig lite tjatig när jag snöar in på gångar och marktegel men det är det som har gällt i sommar…
Annars då? Klematisen Summer Snow äger! Den nästan äter upp allt fast vi tuktar den!

image
Nere i högra hörnet frodas squashen gott!

Bolltistlarna börjar blommar så underbart också nu. Visst, de ska hållas kort de med för de vill också äga och äta allt, men tusan vad jag gillar dem!

image

En annan favorit just nu är purpurklätt! 

image
Bilden är helt obearbetad. Den lyser verkligen helt av sig själv.

Mitt lilla blåregn har inte mått så bra av denna regniga och solfattiga sommar men nu börjar den se lite piggare ut. Tack och lov, säger jag bara!

image
Här har jag ju stora förhoppningar... Stackars krake!

Dotterns odlingar gick väl sådär. Majsen trivs dock.

image

Nu ska jag hålla tyst om gångar och marktegel, grävande och plattsättningar! Först när allt är klart och på plats ska jag ta upp ämnet igen!
Tack för mig!
Titti

Publicerat av

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.