Kompostera mera!

Att ta hand om sitt trädgårdsavfall är ett kapitel för sig. Många här inne i stan har tre olika soptunnor, en grön, en brun för hushållskompost och ytterligare en brun för trädgårdsavfall. Vi kör på en grön och en brun för hushållskompost vilket innebär att vi kör bort det där bökiga och stökiga från trädgården.
Vi HAR en liten enkel kompost, i ett hörn av trädgården, bestående av två hyfsat stora bingar. Där lägger vi snällare och mer lättsmält växtavfall, dock inte kirskål.

image
En binge per sommar!

Det här innebär att vi är beroende av kommunens ris- och kompoststationer. Tidigare låg en sån station vid Rynninge men nu är den flyttad så den ligger nära motorvägen på väg mot Glanshammar och så nu krävs det i princip bil för att köra dit sitt trädgårdsavfall.
Det här är mycket tydligt en ris- och kompoststation.

image
Hur svårt kan det vara? Information är tydlig!

Jag blir så förbannad mellan varven över hur det ser ut på denna förhållandevis nya station. Folk slänger vad som helst i de olika högarna, småelektronik, svarta sopsäckar, byggavfall, hushållssopor, färgburkar, you name it!
Här kommer en kavalkad på styggelsen från detta ställe.

image

image

image

image

image

image

image

Bilderna är från helgen och igårkväll var det städat igen. Kommunen får alltså röja efter lata människor som totalt struntar i miljön.
Jag är rädd för att det kanske blir så att den här stationen också stängs om den missköts.
Om en tycker att det är obekvämt att på stående fot säga åt människor som slänger t ex byggavfall så kan en alltså ringa 019-21 10 00, bli kopplad till ”Avfall och återvinning” och berätta om vad man sett med registreringsnummer och allt. 
Ett mindre roligt inlägg men det har sett för jäkligt ut under sommaren på ”vår” kompoststation. Jag vet inget om andra stationer. Jag hoppas innerligt att deras status är bättre!
Tack!
Titti

Publicerat av

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.