Mina bästa

Det är ju lite tidigt att sammanfatta en sommar som just nu visar sig från sin allra bästa sida och som inte visar några tecken på att vilja tacka för sig. Men jag är i tidsnöd och har knappt utrymme för att sitta 30 min framför datorn, så idag gör jag det lätt för mig och delar bara helt enkelt ett par bilder från varje månad sedan i våras, de bästa som jag tycker, med en enkel kommentar.

IMG_2789

Först ut på våren, de otroligt välkomna Snödropparna.

IMG_2790

Julrosorna, min passion, vaknar upp ur vintersömnen.

IMG_2841

Blue Lady i all sin prakt, i mitt tycke den vackraste av alla Julrosor. Inget foto kan göra henne rättvisa.

IMG_2871

Stjärnmagnolian lyfter sina vingar.

IMG_2878

Min hembygds vackra landskapsblomma, Kungsängsliljan. Just det, Roslagen i mitt hjärta.

IMG_2896

Lite väl grälla för lunden kan tyckas, men ibland måste man våga!

IMG_2924

En knallblå Dvärgrhododendron får hjärtat att slå dubbelslag.

IMG_2947

Och en karamellfärgad Azalea får det nästan att stanna.

IMG_2998

Spetsmössa i full bomning. En underbar marktäckare!

IMG_3002

Vi gillar kontraster. Som den här Rosenspirean framför en nästan svart Fläder.

IMG_3022

Japansk Buskrosling i sin gula fas.

IMG_3053

Utsikt mot dammen.

IMG_3207

Louis Bougnet, en ros att älska.

IMG_3222

Pioner ska man ha av många sorter för att få njuta länge av blomningen.

IMG_3448

Kontraster som sagt. Senaste mode i vår lund.

Njut nu av sol och värme och älska skapelsen, detta ofattbara mirakel!

Ulf

Publicerat av

Ulf Lundin

Ulf Lundin har varit intresserad av trädgård i över trettio år, en äkta amatör som älskar att försöka åstadkomma vila och harmoni i den lättskötta trädgården. Han har en särskild kärlek för marktäckare och woodlandkänsla, gillar klättrande växter och försöker gärna få till samspelet mellan prydnadsgräs, varierande bladformer och vintergrönt med sten och grus.