Äpplen och pelargoner

Sommaren dröjer sig kvar lite stillsamt medan hösten rodnar trädtoppar och kyler luften.
Mannen klippte gräsmattan en sista gång inför vintern nu i helgen och han har börjat lägga marktegel i alla vindlande gångar på östra sidan. Jag passade på att trimma och att plantera om entrékrukorna så att det skulle se lite piggare ut.

image

Vi kunde konstatera att det inte varit nån större bärsommar men att äpplena ser ovanligt fina ut. Härligt!

image
Inte bara härligt utan snyggt också!

image

image
Katja är i princip ätklar
image
Körsbärsträdet jag fick i början av sommaren har verkligen tagit fart

Det är inte bara äpplen som mått bra denna sommar; mina pelargoner är tjusigare än nånsin. De har blommat fanatiskt och transformerat sig till små buskar. Jag har börjat plocka in den nu, undan för undan. Jag ställer dem inte i källaren utan lite här och var. Vattnar dem gör jag också under vintern som om de vore vanliga krukväxter. Helt fel har jag förstått men det funkar för mig. Och för dem!

image
White Glitter i trapphuset.
image
Leamington heter nog den här.

Jag är ju ingen pelargonnörd men det är kul att träffa pelargonnördar. Det är dem en ska köpa pelargoner av…

image
Såhär fel kan en hamna!

Min Coca-Cola-pelargon har fortfarande inte blommat. Jag hoppas på nästa sommar!
/Titti

Publicerat av

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.