Röda utropstecken

Småseg söndag och solen har gömt sig.  Mannen är ute och pysslar med marktegel och jag borde säkert göra en massa grejor.
Sist skrev jag om vingbenved och jag tycker att de finns överallt precis som vildvin. Än så länge är det de som är höstens utropstecken.  De är röda, platstagande, självklara och alldeles underbara!

image
En favorit på Phragménsvägen

image

image

image
I en rabatt utanför ett hyreshus också på Phragménsvägen

Jag har ett vildvin på ett klättertorn en halv meter från husväggen. Eller hade. Jag kapade det precis vid rötterna häromdagen och slet bort klättertornet.
Varför gjorde jag detta?
Jo, för vildvin använder sig av såna otroligt starka sugfötter (det finns antagligen ett mer korrekt ord för dessa) när det ska klättra. Vi har en putsad fasad och jag vill verkligen inte ha vin som klättrar och sabbar putsen.
För nåt år sen hann vinet börja klättra och när jag drog bort revorna så satt sugfötterna kvar och det gör de fortfarande.  Det går inte att få bort dem!

image
Okeej... Så allvarligt var det kanske inte, tänker ni.

Jag ska alltså flytta mitt röda smycke! Här kommer lite vildvinbilder från mitt kvarter! Så läckert röda!

image

image

image

image

image

image

image

Det var allt för idag! Solen kom fram under min snabba promenad runt kvarteret. Jag tar det som ett tecken! Ut med mig!
Titti

Publicerat av

Titti Sundmark

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.