Vad har jag gjort?

Nu har jag bestämt gett mig ut på mycket djupt vatten. Jag har sagt JA till att öppna trädgården för en visning! Det är ju galenskap förstås. Det är en sak att gå omkring med en kamera och krypa nära, en helt annan sak att betrakta en helhet som har så otroligt mycket i övrigt att önska.

IMG_3050

Snälla söta Parasollblad, bli riktigt stort och hänförande.

Det är ju i och för sig bara en liten intern sammankomst med trädgårdsföreningen där vi är medlemmar. Så varför känns det som om jag ska ha huvudrollen i ett uruppförande med all den förväntan som hör ihop med ett sådant?

IMG_3051

Goa rara Myskmadra, blomma som aldrig förr!

Jo, tiden är alldeles för kort! Jag skulle behöva ett par år eller så. För det måste ju vara perfekt. Det vill säga, ingen annan förväntar sig det, det inser jag, men plötsligt tror jag inte själv på mitt prat om det rufsiga och det ofullkomliga. Känn ingen press! Jo visst, lätt att säga.

IMG_3053

Mina kära buskar, stora och små, gamla och nya, var på ert allra bästa humör, snälla!

Föreställningen ska ju äga rum redan en vecka in i juni nästa år. Milda makter! Jag kommer att bli brutalt avslöjad. Inte kommer jag att hinna fixa allt som då borde vara tipp topp.

IMG_3060

Hörrni, alla trogna Rhododendron, dvärgar och andra, behåll blommorna över den 9:e juni, det är allt jag ber er!

Stenpartiet, hu!

IMG_3070

Allra käraste Irisar och Azaleor, stråla och lys.

Grusgången och andra gångar som bara finns i fantasin ännu, hjäääälp!

IMG_3093

Och du, älskade Trädpion, som hälsar välkommen vid entrén, få oss alla att klappa händerna av förtjusning.

Och huset – målning, det trasiga källarfönstret, yttertrappen som vittrar …

Puh, jag kapitulerar. Inser det omöjliga. Intalar mig att ingen trädgård är perfekt. Utom den vi fantiserar om förstås. Förresten, vem vill egentligen se en perfekt privatträdgård? Färdig …?

Välkomna kära vänner den 9:e juni!

Ulf

(Bilderna tagna den 9:e juni 2015)

Publicerat av

Ulf Lundin

Ulf Lundin

Ulf Lundin har varit intresserad av trädgård i över trettio år, en äkta amatör som älskar att försöka åstadkomma vila och harmoni i den lättskötta trädgården. Han har en särskild kärlek för marktäckare och woodlandkänsla, gillar klättrande växter och försöker gärna få till samspelet mellan prydnadsgräs, varierande bladformer och vintergrönt med sten och grus.

En kommentar till “Vad har jag gjort?”

  1. O, så trevligt!
    Jag har följt Dig på bloggen en längre tid och jag tycker att din trädgård verkar vara helt fantastisk fin som dina bilder visar.
    Det kommer att bli mycket roligt att få se den i verkligheten. Jag vet att jag inte kommer att bli besviken.
    Lycka Till! Med vänliga Hälsningar Lea

Kommentarer inaktiverade.