Sånt som händer när det nästan är november

Sånt som händer när det nästan är november…

 

…vitlöken planteras. Jag köpte ekologiska lökar på nätet. Jag delar upp dem i klyftor och trycker ner dem i jorden, ungefär tio cm djupt. Avståndet mellan plantorna är 20-25 cm. Jorden är preparerad med gödsel och kompost och sedan göder jag ytterligare en gång på våren/försommaren. That´s it. Inga vampyrer i Getingedalen.

 

Fyra ståtliga lökar innan de delades upp i klyftor och trycktes ner i jorden.
Fyra ståtliga lökar innan de delades upp i klyftor och trycktes ner i jorden.

 

…björnbär plockas. Jo faktiskt.

Det är så häftigt att kunna plocka bär när det nästan är november. Blir lite frusen om fingrarna faktiskt. Tror nog att detta är sista veckan detta är möjligt. 2015 kommer att gå till historien som björnbärsåret.
Det är så häftigt att kunna plocka bär när det nästan är november. Blir lite frusen om fingrarna faktiskt. Tror nog att detta är sista veckan detta är möjligt. 2015 kommer att gå till historien som björnbärsåret.

 

…vi njuter av Carmencitarönnens flammande färgprakt. Ingen av oss minns att de var så här ståtliga förra året. Blicken dras till dessa damer åtskilliga gånger. Kulörerna och spelet är magnetiskt. Dessa är vårt substitut till japansk dvärglönn som vi egentligen vill ha men som vore en dumdristig investering. Vi kan inte erbjuda det klimat som en sådan önskar. Carmencitarönnen går även under namnet japansk rönn, förmodligen på grund av bladverket som för tankarna till Asien. En riktigt lyckad plantering hur som helst.

En helt magisk färgprakt!
En helt magisk färgprakt!

 

Carmencitarönn

Nästa gång är det november. Rackarns!

 

Publicerat av

Kajsa Källérus

Kajsa Källérus

Mitt i skogen, uppe i de blå bergen, bor Kajsa Källérus. Med en vegetarisk kosthållning, stort intresse för hållbar utveckling och en ansenlig trädgård utvecklades hon till en obotlig grönsaksodlare med självhushållarambitioner. I bloggen berättar hon om sina framgångar, utvecklingsområden och erfarenheter. När Kajsa inte är i köksträdgården så jobbar hon som keramiker, lärare och kulturtant. Välkommen till Getingedalens Gröna!