Att se om sitt tak

November, november, november är kanske den minst trädgårdsinriktade månaden. Visst, en del pysslar säkert med sina jullökar men det gör inte jag då. Jag ser däremot fram mot att arrangera julgrupper ( med köpta lökar). Det är ett sant nöje men riktigt där är vi  inte.
Jag får ju lätt en vurm för ljusslingor. De batteridrivna ger en ju större utrymme. Fyll stora glasburkar alt vaser med VARSOMHELST och stoppa ned en ljusslinga, ställ lite här och var, dra ner på vanliga ljuset och – vips – så behöver en inte längre ha dåligt samvete för dammråttor.
Nog om mys! Nu till utelivet! Vi installerade ju en ny dörr i somras och sent omsider jobbar jag på ett tak över denna nya entré. Igår satte jag dit takreglarna.
Det är klurigt att hitta rätt uttryck till sitt hus men det lilla entrétaket kommer ju att följa planket och förrådslängan stil- och färgmässigt.
Entrén är en ganska viktig del av trädgårdens uttryck. Den och vägen till den är ofta trädgårdens första intryck. Inramning och träd kommer kanske före.

image
Bara själva stolparna.

Det jobbigaste här är att fästa regeln i det putsade huset. Vi använde 18 cm långa franska träskruvar!

image
Det blir nog snyggt

I november är det också svårt att synka bra väder, ledighet och dagsljus… Attans, vad fort mörkret sänker sig! Fram med ljusslingorna! Och fram med drömmarna!
/Titti

Publicerat av

Titti Sundmark

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.