Mörker

Bloggdags och jag drar mig för att skriva. Trädgården ser ledsen och rörig ut och spår finns överallt av pågående,  men vilande, projekt. Vinterns förlåtande snö har inte heller lagt sig tillrätta. Allt är bara avskalat och som det egentligen är.
Och jag drömmer inte heller om en massa fantastiska gröna lösningar ute i trädgården. Där konstaterar jag bara läget:
– Jaha…
Just nu vill jag bara ha det mysigt inne. Jag vill ha frid i mitt hem och frid på jorden så då arrangerar jag julgrupper, ljusslingor och illustrationer/illusioner av frid.

image

image
Jag sätter hyacinter bland mina övervintrande pelargoner.
image
Tomtar värmer varandra.

Alla affärer är överfulla av glitter och julsaker och jag blir så matt över köphysterin och vänder mig till allt jag redan har, till andrahandsaffärer och till skogen och trädgården.
Torra växtställningar är vackra. Om jag nu tycker att min trädgård är rörig och ledsen så svämmar den över av sommarens vissna skatter. De ger mig ett skört hopp om jorden och människorna och det är det julen handlar om, hopp.
Vi måste värna och värma vårt hopp i dessa vindpinade tider!
Shine on!
Titti

Publicerat av

Titti Sundmark

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.