Det lilla extra

Det är kul att överraska. Och att bli överraskad

IMG_3797

Mitt under personalfesten kom, tillsammans med desserten, enkla burkar fyllda med grön mossa. Servitrisen vattnade mossan och vips vällde festlig rök ut över bordet. En liten stämningshöjare enkelt ordnad med kolsyreis under mossan. Uppskattat!

IMG_3795

Det är julgruppernas förlovade månad. Utbudet är överväldigande. Men ändå. Måste nog ta mig tid nästa vecka. Gå runt och lasta kundvagnen med lämpliga växter och annat lullull. Åka hem och skapa. Det blir en helt annan känsla. Säkert dyrare, men vadå?

IMG_3800

Har man gott om plats, som i foajén på Karlskoga Lasarett, kan man ta ut svängarna och anlägga ett par Amaryllisdungar i mossbeklätt landskap. Kommer att bli pampigt lagom till jul!

IMG_3792

Eller varför inte låta sig hänföras av den undersköna skulpturen av en femhundra år gammal Ask på Länsmuseet,

IMG_3793

ett stycke ved som med varsamhet och kärlek blivit given en ny roll,

IMG_3794

slipad len som ett nyryktat fullblod.  På ena sidan försedd med pianosträngar stämda för att sända mjuka ackord genom  den resonans som under sekler tåligt väntat på sin stund.

Låt oss inspireras att ta fram det lilla extra ur vår egen fantasi och skaparglöd. En egen dikt kanske, för urpremiär på julafton. Sätter mig ner och låter orden komma. Nu på direkten.

Ulf

 

Publicerat av

Ulf Lundin

Ulf Lundin har varit intresserad av trädgård i över trettio år, en äkta amatör som älskar att försöka åstadkomma vila och harmoni i den lättskötta trädgården. Han har en särskild kärlek för marktäckare och woodlandkänsla, gillar klättrande växter och försöker gärna få till samspelet mellan prydnadsgräs, varierande bladformer och vintergrönt med sten och grus.