Vinterflirt

Sent omsider kommer dagens lilla bildlösa inlägg! Nu kan vi snacka kyla, snö och is och kanske är trädgårdstiderna längre bort än nånsin MEN jag börjar känna mig lite sugen på att drömma om grönska, vattenporl och kaffe i skuggan.

När senaste ”Allt om trädgård” kom häromdagen så blev jag hänförd över alla vackra bilder och roliga idéer. På vintern är det inte säkert att jag ens ids bläddra i en trädgårdstidning men nu så!  Jag blev mest såld på vatten-och dammbilderna i den.

Det känns lite knasigt att ta bilder på bilder i en trädgårdstidning så det gör jag inte, men fatta vad häftigt att ha vattenytor gröna av flytväxter typ andmat och sen burra på med bräken, exotiska gräs och funka! Så läckert!

Jag tänker att jag kanske ska gräva för en liten damm mitt uppe i alla vindlande trädgårdsgångar.

Jag stänger verkligen av ”trädgård” på vintern men nu, när det är som kallast, börjar jag fundera på projekt därute.
Det ramlar ut små handskrivna lappar från pappers- och tidningshögarna i köket. Det är gamla lappar som jag skrivit upp växtnamn på, t ex näverhägg, kransveronika och rodgesia. De glider fram tillsammans med trädgårdsdrömmarna och flörtar lite med mig. Såklart att jag flörtar tillbaka!

Det känns bra även om jag inte börjar
förodla tomater och chili…
Det kanske kommer lite senare.

Vi hörs!
Titti

PS. Kunde inte låta bli bilden av bilden…

image

Publicerat av

Titti Sundmark

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.