Bistert och muntert

Bistert ute men muntert i sinnet. Trädgårdsbiten ligger nere. Precis den vila som både odlingarna och jag behöver. Allt måste få ha sin tid för att behålla tjusningen.

Det blir dock lite cyberodling. Ganska mycket trädgård i internetform. I veckan avslöjandes till exempel att vår lokala mässa Din Trädgård på Conventum ställer in årets upplaga. Det var tydligen svårt att locka utställare då man har förlagt mässan samtidigt som Stockholms Trädgårdsmässa i Kista. Hej planering!

Dessutom hittade jag en härlig plats som jag hoppas få besöka under året; Finngården Rikkenstorp utanför Grängesberg. Det finns många igenkänningsfaktorer och ett tänk runt odlandet och självförsörjandet som känns spännande. Det kan bli flera besök men jag tänker inte avslöja några detaljer än…

Jag lutar mig knappast tillbaka men trädgården njuter jag bara av visuellt just nu. Förutom den avkastning den genererade under föregående säsong.

v7

v9

v8

v2

Och skidspåren är ett faktum. Tack för det!

Håll värmen.

/Kajsa

Publicerat av

Kajsa Källérus

Kajsa Källérus

Mitt i skogen, uppe i de blå bergen, bor Kajsa Källérus. Med en vegetarisk kosthållning, stort intresse för hållbar utveckling och en ansenlig trädgård utvecklades hon till en obotlig grönsaksodlare med självhushållarambitioner. I bloggen berättar hon om sina framgångar, utvecklingsområden och erfarenheter. När Kajsa inte är i köksträdgården så jobbar hon som keramiker, lärare och kulturtant. Välkommen till Getingedalens Gröna!