Spunnet socker

Kylan har oss i ett fast grepp och trädgården klär sig i snö, frost och is. Frostbiten blickar den på mig när jag går ett varv runt huset. De torra, lätt snöiga, fröställningarna gungar knappt i vinden, så stelfrusna är de.

image
Bambu och funkia
image
Ödmjuk vallmo

Snön har makat sig tillrätta och somnat i mjuka kuddar, kuddar som jag vill vila på och domna bort en liten stund. Drömma lite, fundera lite och känna hur hjärtat saktar ner min andning.

image

image

Dagarna är ju så korta på vintern. Det är inte alltid som en hinner se att solen lyser. I varje fall inte inne i stan och om en åker till jobbet sju på morgonen och kommer hem sex på kvällen.
Det är konstigt men det kan vara som mörkt även när himlen är blå.

image

En annan sak som fascinerar mig är alla olika färger på snö. Det är helt otroligt vilket färgregister snö kan ha!
Den rosa kvällssnön är den skönaste, tycker jag, den som glöder som spunnet socker. Allt med minsta glöd värmer mig. Jag gnuggar mina händer, håller dem över glöden och minns värmen som bor nånstans under snön.

Titti

Publicerat av

Titti Sundmark

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.