Gamla bilder överraskar

Hittade av en tillfällighet några gamla bilder från vår trädgård som jag knappt sett på över 15 år.

IMG_0049

Uterummet var nybyggt. Året måste ha varit 1998. Där inne hade vi vi både Fikon och Japansk lönn i kruka. Det var på den tiden man hade råd att hålla det varmt på vintrarna. I det nya, lilla stenpartiet har vi just planterat en Dvärggran.

IMG_1002

Dvärggran? Så ser den ut nu i närbild. Säkert 3-4 meter hög och växer bara snabbare för varje år.  Som granne har den fått en självsådd Tuja. Något stenparti är det då rakt inte längre. Naturen tar över hos oss liksom.

IMG_0053

Känner inte igen mig alls. Den där stentrappen skulle man kanske gräva fram. Den är ju riktigt snygg.

IMG_0188

Bilden tagen från uterummet för ett par år sen. Igenväxt! Så nä, trappen får nog vara lite hemlig …

IMG_0056

Dammen. Som den såg ut då. Totalt igenvuxen nu. Och problem med alger. Som jag inte minns att vi hade då. Antingen får vi skotta igen hålet eller stå ut. Lättskött ska det vara!

IMG_2183

Idag liknar den mer ett litet kärr. Iris, Kaveldun (självsådda), Gräs och Penningblad har tagit över.

IMG_0047

Vissa dagar känner man sig smått misslyckad. Satte några riktigt fina buskar i höstas. Men för nära cykelbanan. Snöplogen vräker ner tunga isklumpar över raringarna!! Det ser inte bra ut.

IMG_0048

Mitt eget fel förstås. Skulle ha lyssnat på Bibbi. Hon är klok hon. Men vad ska jag göra med den fula slänten? Det får väl bli ett plank eller nåt. Ska man ha bygglov? Vad livet är krångligt! Sörjer buskarna. På riktigt.

Nu sätter jag mig och glor i någon glassig trädgårdsbok i stället. Det finns massor av folk som har koll på grejorna.

Ulf

 

 

Publicerat av

Ulf Lundin

Ulf Lundin

Ulf Lundin har varit intresserad av trädgård i över trettio år, en äkta amatör som älskar att försöka åstadkomma vila och harmoni i den lättskötta trädgården. Han har en särskild kärlek för marktäckare och woodlandkänsla, gillar klättrande växter och försöker gärna få till samspelet mellan prydnadsgräs, varierande bladformer och vintergrönt med sten och grus.