Hurra, jag kom in!

Jag ska gå en utbildning! Egentligen har jag varken tid eller råd att plugga i år men å andra sidan har jag lärt mig att leva nu, ta chanserna när de kommer och leva min dröm. Klyschigt men sant. Jag har slutat att missa möjligheter som erbjuds mig.

Varför jag skriver om detta i trädgårdsbloggen beror på att det är en odlarutbildning och förmodligen kommer mina blogginlägg under tiden mars-oktober att genomsyras av kursinnehållet. Förhoppningsvis. Jag tror att det kommer att bli en riktig energiboost.

Det är dock ingen klassisk odlarkurs, nej en sådan hade jag inte lockats av, det känns för basic nu när jag har hållit på så länge. Det här är en utbildning som börjar ungefär där jag står med mina jordiga stövlar och ger mig fördjupade kunskaper och vidare perspektiv i trädgården.

RikkentorpSmåskalig odling i praktik och perspektiv heter utbildningen och de som ligger bakom den är Karlskoga Folkhögskola. Antalet träffar på nämnda skola är dock få. Vi ska oftast jobba på en gård utanför Grängesberg, Finngården Rikkenstorp, som jag nämnde lite försiktigt för några veckor sedan. Vid det laget visste jag fortfarande inte om jag hade blivit antagen men den uppmärksamme läsaren noterade kanske detta.

I Rikkenstorp odlar man med en filosofi som tilltalar mig och den kompetens och det material som bygger upp verksamheten på den gamla finnmarksgården känns enormt spännande och igenkänningsfaktorn är hög.

Jag är så glad!

För dig som är nyfiken på detaljerna runt kursen så finns de i bilderna nedan och i denna länk.

Småskalig Odling

 

 

Småskalig odling kursplan

 

 

 

Publicerat av

Kajsa Källérus

Kajsa Källérus

Mitt i skogen, uppe i de blå bergen, bor Kajsa Källérus. Med en vegetarisk kosthållning, stort intresse för hållbar utveckling och en ansenlig trädgård utvecklades hon till en obotlig grönsaksodlare med självhushållarambitioner. I bloggen berättar hon om sina framgångar, utvecklingsområden och erfarenheter. När Kajsa inte är i köksträdgården så jobbar hon som keramiker, lärare och kulturtant. Välkommen till Getingedalens Gröna!