Väntans tider

Solen klättrar allt längre upp över horisonten och lovar vår inom kort. Vi har haft några klara dagar då temperaturen i uterummet stiger mot plus 20. Kaffet i vilstolen där smakar aldrig så gott som de första varma dagarna på vårvintern. Medan vi läppjar på det nybryggda funderar vi lite.

”Det är dags att beskära fruktträd och buskar, ska vi leja bort det i år, lyxa till det lite?”

”Ja, visst finns det en trädbeskärare i Trädgårdsföreningen? Vi hör oss för om inte han kan komma och hjälpa oss i år.”

”Och du, ska vi inte ringa till en entreprenör redan nu och beställa tid för att fixa den där grusgången vi pratat om så länge?”

”OK, jag ringer idag, så vi garanterat får det gjort innan allt annat drar igång, nu går det fort du vet.”

På skrivbordet ligger flera presentkort från födelsedagen i januari, pengar som ska omvandlas till växter om bara ett par månader. Önskelistan har hunnit bli lång under vinterns läsning av trädgårdsböcker och tidningar.

En Konvaljbuske ska vi ha i ett av surjordspartierna. Och en Kalmia kanske …

IMG_0071

Blodört i lunden.

Och Stjärnrams. Vad många olika rams det finns…

IMG_0073

Lunddocka kanske …

IMG_0072

Och absolut en Blomsterkornell, Eddies White Wonder!

Märkligt. Det mesta på önskelistan blommar med vita blommor. Vår egen trend 2016.

Våra nyplanterade buskar, som plogbilen begravde under tunga, isiga klumpar, har klarat sig med ytterst få skador. Lycka! Ingen mer snö nu, tack!

Någon vill prata med mig om växternas kärleksliv. Har väl aldrig haft några tankar åt det hållet, men livet är fullt av nya. spännande utmaningar.

Ulf

 

 

Publicerat av

Ulf Lundin

Ulf Lundin

Ulf Lundin har varit intresserad av trädgård i över trettio år, en äkta amatör som älskar att försöka åstadkomma vila och harmoni i den lättskötta trädgården. Han har en särskild kärlek för marktäckare och woodlandkänsla, gillar klättrande växter och försöker gärna få till samspelet mellan prydnadsgräs, varierande bladformer och vintergrönt med sten och grus.