När det fortfarande är vinter

Det är full vinter i Getingedalen. Ganska mycket snö och ett par minusgrader på nätterna. Nu värmer dock solen dagtid och istapparna blir längre och längre.

I brist på trädgårdssysslor så hänger jag i vanlig ordning på internet. Lärde mig till exempel ett nytt knep mot mördarsniglar. Inte för att jag har några – tack och lov – men har jag otur så hittar de hit en vacker dag. Vattenglas ska tydligen vara effektivt och i nedanstående filmsnutt får man en tydlig beskrivning och förklaring.

 

Dessutom tror jag att jag ska prova ett biologiskt nedbrytbart bekämpningsmedel på mina kålväxter i sommar. Förra sommaren provade jag nät och det funkade skapligt. Det blev lite angrepp trots nätet och framför allt var det fult och bökigt. Medlet heter Turex och här kan du läsa mer om det. Eller här.

De sista brysselkålen åts upp i januari och vi provade följande recept:

Ansa brysselkålen. Blanda med olja, lite salt och rökt paprikapulver. Rosta i ugnen tills huvudena har fått färg. Efter rostningen täcks brysselkålen med riven parmesanost som får smälta. Servera med lite aioli. Det var riktigt gott!

Blomsterlandet skickade ut ett reklamblad och där fanns några inspirerande aktiviteter som man kan ta del av under våren.

Blomsterlandet

Nu är det snart Vasaloppet och bortom det finns våren. Jag lovar.

Publicerat av

Kajsa Källérus

Kajsa Källérus

Mitt i skogen, uppe i de blå bergen, bor Kajsa Källérus. Med en vegetarisk kosthållning, stort intresse för hållbar utveckling och en ansenlig trädgård utvecklades hon till en obotlig grönsaksodlare med självhushållarambitioner. I bloggen berättar hon om sina framgångar, utvecklingsområden och erfarenheter. När Kajsa inte är i köksträdgården så jobbar hon som keramiker, lärare och kulturtant. Välkommen till Getingedalens Gröna!