Odling överallt!

Jag ser odlartecken överallt. I tidningar, på TV, sociala medier och i radio pratar man odling. Även de mest otippade program pratar odling. Det är verkligen säsong och stort sug nu!

Råkade höra Plånboken i P1 idag och där hade man ett inslag på temat Onödiga Trädgårdsprylar. En spännande fråga som berörs är varför det finns ett så stort utbud av saker till trädgården nu för tiden?

Här är en länk till programmet. Inslaget börjar efter 27 minuter och 30 sekunder.

Ulriksdals Slottsträdgård nämns i inslaget. Dit ska jag nästa vecka så jag hoppas få med mig lite fina bilder därifrån. Dessutom är jag rädd för att jag får med mig lite oemotståndliga och onödiga prylar. Ovan nämnda radioprogram innebar en stor dos pinsam igenkänning.

I brevlådan landar emellanåt diverse gratistidningar. Villaliv är en av dem och i det senaste numret fanns det två artiklar som fångade mitt intresse. Dels en om pelargonsticklingar, dels en om vård av trädäck. Båda är högaktuella i Getingedalen.

Pelargonartikel

Underhåll trädäck

 

I vanlig mitten-av-mars-ordning ligger snön fortfarande djup i Getingedalen. I växthuset blir det dock härlig värme dessa dagar då solen lyser. Vi pratar om att möblera där inne till påsk.

Snö
Våra två senast planterade äppelträd ligger ännu inbäddade i mjuk snö.

Apropå påsk så har riset som jag tog in för två veckor sedan börjat slå ut och kommer förhoppningsvis att vara praktfullt lagom till påsken. Det är sällan jag har tajming av det slaget.

ris

 

Jag vill påminna om föreläsningen i Klimatsmart Mat som man kan höra i Karlskoga på lördag 19 mars klockan 12.30. Platsen är Karlskoga bibliotek. Jag kommer att vara där för imorgon fredag börjar kursen i Småskalig Odling!

 

Klimatsmart mat

Publicerat av

Kajsa Källérus

Kajsa Källérus

Mitt i skogen, uppe i de blå bergen, bor Kajsa Källérus. Med en vegetarisk kosthållning, stort intresse för hållbar utveckling och en ansenlig trädgård utvecklades hon till en obotlig grönsaksodlare med självhushållarambitioner. I bloggen berättar hon om sina framgångar, utvecklingsområden och erfarenheter. När Kajsa inte är i köksträdgården så jobbar hon som keramiker, lärare och kulturtant. Välkommen till Getingedalens Gröna!

3 reaktioner till “Odling överallt!”

  1. Hej!
    Kul att läsa din blogg. Hoppas du gillar vegomaten hos Rappne. Jag är allätare men älskar deras mat och skulle kunna ta bort kött om jag orkade laga vegetariskt!

  2. Hej!
    Kul att läsa din blogg. Hoppas du gillar vegomaten hos Rappne. Jag är allätare men älskar deras mat och skulle kunna ta bort kött om jag orkade laga vegetariskt!

  3. Hej!
    Kul att läsa din blogg. Hoppas du gillar vegomaten hos Rappne. Jag är allätare men älskar deras mat och skulle kunna ta bort kött om jag orkade laga vegetariskt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *