Penséerna planterade

Det är påsk och vädret är gynnsamt. För penséer. En klassisk kombination som går hem i år trots att helgen ligger tidigt.

IMG_0135

Solen värmer ryggen skönt och jorden väntar på mina ivriga händer.

IMG_0136

Årets första kruka kommer att följas av många, många. Är arrangemanget för enkelt? Några kvistar kanske? Med fjädrar i? Vi får se.

IMG_0114

Kvistar finns det gott om. En stor hög efter beskärningen av äppelträdet med de godaste äpplena. Några kvistar tar jag nog in.

IMG_0139

Så där ja, men får jag godkänt av Bibbi?

IMG_0138

Trädbeskäraren betraktade andaktsfullt de beskärningar som gjorts på äppelträdet tidigare. ”Man blir nästan religiös” sa han. ”Exakt så där ska det se ut. När snittet läggs på precis rätt ställe, läker trädet på det här fantastiska sättet.” Han pekade på ett antal lika lyckade beskärningar på trädet, något som jag aldrig observerat. Undrar vem som varit framme med verktygen. Jag vet i alla fall vem som beskurit trädet de senaste trettiofem åren … Moi!

IMG_0124

Det är inte bara vårlökarna som tittar fram nu. Det vita Löjtnantshjärtat har alldeles för bråttom. Det här är en växt som är särskilt känslig för minusgrader, så det kan bli nödvändigt att täcka den på nätterna ett bra tag framöver. En rejäl hink bör fungera.

IMG_0126

Annars har det varit en ganska mild vinter. Alla våra Alunrötter (måste ta reda på om det heter så)

IMG_0127

ser ut som de gjorde i höstas.

IMG_0130

Förutom Snödroppar, som vi har lite överallt, kommer nu Crokus i olika färger under buskarna

IMG_0132

och Julroshybriderna visar sina svällande knoppar.

Idag ska sådden av Mariatistel och Japansk Humle skolas om. De finaste exemplaren väljs ut och får en egen kruka. Snart är det april och då sår jag Fjärilskrasse och Storblommigt Nattljus. Bara att följa anvisningarna på påsarna. Den här gången har jag lyckats med mina sådder. Underbart kul!

Så, då återstår bara att önska

En Riktigt Glad och Välsignad PÅSK!

Ulf

 

 

 

 

 

Publicerat av

Ulf Lundin

Ulf Lundin

Ulf Lundin har varit intresserad av trädgård i över trettio år, en äkta amatör som älskar att försöka åstadkomma vila och harmoni i den lättskötta trädgården. Han har en särskild kärlek för marktäckare och woodlandkänsla, gillar klättrande växter och försöker gärna få till samspelet mellan prydnadsgräs, varierande bladformer och vintergrönt med sten och grus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *