Ulriksdal

För en vecka sedan besökte jag Slottsträdgården Ulriksdal utanför Stockholm. Jag är definitivt inte först på bollen med detta, ibland går det trögt. Hur som helst, jag hoppas att det blir fler tillfällen. Dels var det så stort att jag knappast hann undersöka hela området, dels var det kallt och småregnigt så jag hade ingen lust. Det verkar dock väldigt fint, särskilt mitt i sommaren.

I växthusen fanns det vårblommor och plantor till salu och stället kryllade av inspirerande arrangemang. En stor del består av restaurangen där man äter en utmärkt vegetarisk lunchbuffé. Dessutom sitter man i väldigt fina lokaler under tiden.

På området finns det ytterligare minst två matställen så välj rätt! Det är Trädgårdscaféet som gäller, inget annat.

Handelsträdgården är stor och mångfaldig, det tog sin tid att gå igenom den.

Att åka kollektivt till Ulriksdal är lätt. Man åker tunnelbana mot Mörby Centrum och går av vid Bergshamra. Där byter man till buss nummer 503 och går av vid Ulriksdals Wärdshus. En liten promenad genom vackra områden runt Ulriksdals slott och så är man framme!

Här följer mina mobilkamerabilder från besöket. Knappast lärorikt men lite inspiration och lite njutning. Hoppas jag.

arrangemang1 arrangemang2 arrangemang3 arrangemang4 arrangemang5 arrangemang6 arrangemang7 arrangemang8 bellis KorsbarKajsa Kungsangslilja1 marbacka oxalis paskliljor1 sopor1 sopor2 stpaulia vaxthus1 vaxthus2 vaxthus3

Idag köpte jag penséer och sättlök. Nu är jag på G!

Publicerat av

Kajsa Källérus

Kajsa Källérus

Mitt i skogen, uppe i de blå bergen, bor Kajsa Källérus. Med en vegetarisk kosthållning, stort intresse för hållbar utveckling och en ansenlig trädgård utvecklades hon till en obotlig grönsaksodlare med självhushållarambitioner. I bloggen berättar hon om sina framgångar, utvecklingsområden och erfarenheter. När Kajsa inte är i köksträdgården så jobbar hon som keramiker, lärare och kulturtant. Välkommen till Getingedalens Gröna!

2 reaktioner till “Ulriksdal”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *