Varm lyx

Tänk att tidigt på morgonen kunna ta sin kaffekopp och trava ut i trädgården! Att lyssna på humlor och fåglar, att se morgonsolen filtrera sig i glanskörsbärets bark, att se hur silveraxen vuxit en decimeter sen sist. Det är så härligt!

Igår shoppade jag loss i Adolfsbergs Trädgårdsväxter. Det blev mycket! I alla fall för mig som har en liten trädgård. Det blev kransveronika, perovskia, backnejlika, röd höstflox, rosenflockel, violetta, röd solhatt, alpmartorn och brokbladig revsuga.

image

Två eller tre krukor av varje och de håller nu på att bli planterade i vår nya tegelvärld.

Mannen är färdig med plattsättningen av östra sidan. Det var bara nästan klart sist jag skrev. Se ”Bilder från andra våningen”!

image

Jag vill ha en skön mix av höga och låga perenner och nu känns det som att jag lyxigt kan leva ut ALLT i en enda jätterabatt!

image
Här är det aktuella området
image
På G!

Jag började gräva igår och – jovisst – efter flera säsonger under svart plast så finns fortfarande kirskålsrester i jorden… Blä! Fast väldigt lite, måste jag säga.

image
Mitt persikoträd!
image
Vatten är bra för igelkottar

En larvig grej: just nu använder jag handskar vilket jag inte brukar göra. Mina naglar är lika långa! Hur ofta händer det?! Aldrig!
Händerna, knäna och ryggen är kroppsdelar som jobbar rätt hårt i trädgården.
Jag har ofta knäskydd, tänker på att lyfta rätt men slarvar ofta med händerna… Alltså, idag ska jag inte bara gräva och vattna, jag ska köpa väldoftande handkräm!
Njut av söndagen!
Titti

Publicerat av

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.

En kommentar till “Varm lyx”

  1. Södertäljes garanterat största magnolia i full blom går att se på Almviksvägen /Centralvägen i Östertälje

Kommentarer inaktiverade.