Ett regnigt Köpenhamn

Jag tog mig en liten minisemester söderut, till Malmö och Köpenhamn. Tänk att några dagar hemifrån kan vara så stora och så välmatade med fantastiska intryck och underbara människor!
Jotack, våren hade kommit långt i Köpenhamn även om temperaturen låg på ca 10 grader och fick mig att vara glad över långkalsonger.
En kväll hälsade jag på en gammal vän som bor i vackra Valby. Hon och hennes familj lever i ett parhus som skjutsar ut en till landet och fågelkvitter. Just den kontrasten är häftig, i riktiga storstaden men ändå långt borta.
Deras trädgård är inte stor, men synnerligen älskvärd och självklar i sin personlighet. Jag gillar den skarpt!

image
Öppna grinden!

image

image

image

image
Den gröna färgen är djup och go
image
Tomatväxthus i bakgrunden

Jag charmas ju så hårt av det vilda och mjuka, av kontraster, av rå putsad yta mot blyg pastellrosa.

image
Det snöar fruktblommor

image

image
I högra hörnet finns nåt porslinsvitt
image
Ett tvättställ som bytt skepnad till kruka

image

image
Favoritbilden!
image
Detta murkna lilla skjul ska bort. Jag såg markeringar lite här och var om var det nya ska vara.

-Det var det hele, försöker jag nu säga på danska.
Jag känner ju ofta en tacksamhet när jag fått promenera runt i en trädgård. Det spelar ingen roll om den är stor eller liten, vild och glad eller om den är strikt och ensam… Den här var liten, vild och god, en trädgård som en vill VARA i. Tack, Cecilia!
/Titti

Publicerat av

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.