Ta mig till din djungel!

Äntligen värme och sommarens alla härligheter!
Jag har planterat allt det där som jag skrev om i mitt förrförra inlägg (Varm lyx) plus lite till eftersom jag inte kunde låta bli att köpa lite plantor i Karlslund på Trädgårdsdagen. Bland annat köpte jag en rödbladig silverax. Silverax ÄR ju en favorit!

Allt som jag planterat har verkligen tagit fart. Växlingen mellan regn och sommarvärme är perfekt!

image
Planteringsröra

Mannen har ju plattsatt en massa och det såg lite naket ut ett tag men nu vaknar djungeln!

image

image

image

image

image
Från gatan sett och redan igenproppat.

Av nån anledning blommar mina rhododendronbuskar supersent men det gäller inte min azalea.

image
Ljuvligt!

Jag gläds åt att se mitt persikoträds små kart.  Gissa om jag håller tummarna för skörd i år igen. Heja Riga! Världens bästa persika!

Glad är jag också åt mina små fina kommande körsbär. Jag satte trädet i somras och det stortrivs.

image
Aklejor i bakgrunden. De är överallt och ingenstans.

Sen har jag en annan lycklig syssla den här tiden på året: att invänta vallmoexplosionen!

image

Undrar om det finns en tystare, rödare och mer fantastisk explosion?

Egentligen hade jag tänkt bjuda på en vandring i Köpenhamns Botaniska men det får bli längre fram. Sommaren är ju lång…

Titti

PS. Nästa gång jag skriver bör jag sitta planera sidan klotet!

Publicerat av

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.

En kommentar till “Ta mig till din djungel!”

Kommentarer inaktiverade.