Kill your darlings!

För fyra år sen fyllde jag jämnt. Då fick jag bland annat ett persikoträd, ”Riga” zon 3.
Det var mycket noga utvalt av några trädgårdsintresserade vänner och det fick såklart en noggrant utvald plats i trädgården. Det är min varmaste del av trädgården och attans vad det växer!

image
Titta nära! De är så många!

Imorse räknade jag persikorna, visserligen bara aprikosstora. Vid 100 gav jag upp och gjorde en uppskattning på ca 120 persikor. Fatta det!

image

image

image

Visst blir ni lite sugna på ett persikoträd?!

Förra sommaren blev de ca 50, men det var som om de inte orkade hela vägen. De blev bara ledsna.

Två kloka människor rådde mig idag att rensa bort persikor precis som en gör med äpplen. Men det gör jag imorgon,  imorgon ska jag döda mina älsklingar!

Titti

Publicerat av

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.