Vaggvisa

Sista dagen i juli och Sverige är som att resa i en bukett av frodig persilja. Allt är bara grönt, grönt, grönt. Precis vad våra sinnen behöver. Grönskan åker med full sula rakt in i våra själar och bäddar ner oss i vaggande ro.

Nu är jag kanske inte så nervaggad i ro, men än är inte sommaren slut. Än hinner jag ligga och skräpa i nåt grönt hörn och sova med en halvtaskig deckare som solskydd.

Vad gör jag då i trädgården?  Jo, just nu smaskar vi persikor så det står härliga till. De är så många att de till och med hinner bli dåliga.

Våra svarta vinbär är störst, bäst och vackrast. Helt suveränt att plocka direkt ner i filtallriken 

Att äppelskörden kommer att bli stor kan jag bara konstatera.

Så! Förutom att käka persikor och vinbär och dricka kaffe så ägnar jag mig åt inne-projekt som tapetsering och golvläggning. Det är ju så att vara husägare.

Förra sommaren bytte vi ju ytterdörr och mycket sent omsider byggde jag ett litet entrétak till dörren och först nu börjar jag – färg- och stilmässigt – binda ihop det med plank och förråd.

Det är inte klart men det är på g!

Nu ska jag snabbt titta på humlorna för att sen gå in och måla några väggar vita!


Ha det gott!

Titti

Publicerat av

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.