Hopp och kraft 

-Dags att göra lite höstfint, tänkte jag och köpte lämpliga växter att pigga upp livet med. Jag gör som så många andra: jag åker till närmaste stora plantmarknad och köper ljung, silverek och kål. Sen vill jag ju lägga till perenner för senare utplantering. Nu blev det rödbladig alunrot och dito kärleksört. 

Innan jag planterade höstfägringen organiserade jag allt som ska inonhus: pelargoner, passionsblomma, murgröna och – nytt för mig i trädgården – eukalyptus. Det blir ju en del!

Jag har ju ingen inglasad altan så de ska bara in även om en del hamnar i källaren.

Sen var det lökdags! Det ser onekligen tanigt och eländigt ut i min nyplanterade jätterabatt. Där tryckte jag ner över 100 lökar. En salig blandning av olika tulpaner, allium och pärlhyacint.

Allt i rosa, blått och lila! Jag kör the easy way. Jag gräver upp en ränna, stoppar i löken (och lite benmjöl), fyller på med jord som jag gräver upp från nästa ränna och så vidare.

Jag tänkte när jag grävde att det här är hopp, hopp om en ny, fräsch och blommande vår och att det finns ett slut på mörkret vi står inför.

May the force be with us all 

Titti

Publicerat av

Titti Sundmark

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.

En kommentar till “Hopp och kraft ”

Kommentarer inaktiverade.