Däck och löv

Jag tar på mig min tjocka vinterjacka och mina grova kängor för att gå ett varv i trädgården. Grannen håller på att skifta däck, så vi småpratar om denna absoluta överraskning kylan bjuder oss på varje år. Samma sak varje höst: va, är det dags för vinterdäcken?! Redan?! 

Det måste stå för nåt, vår ovilja att inse att det blir vinter i år igen.

Att det blir vinter håller inte trädgården tyst om. Den har släckt ner alla färger men greppar som krampaktigt fortfarande tag i några klena löv.

Vi brukar inte vara så noga med lövkrattning. Det viktiga är ju att få undan trädgårdsmöblerna och pelargonerna.

Snart händer det andra grejor i vår trädgård. Eftersom vi ska lägga nytt tak och byta plåt så kommer det att sättas upp en byggnadsställning runt huset. Det är mycket möjligt att vi kommer att ta ner ett äppelträd på grund av det. Det gör inget för det ger just ingen frukt och så är det så pinsamt fult beskuret.

Och nu är det kaffedags!! 

/Titti 

Publicerat av

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.

En kommentar till “Däck och löv”

  1. Titti jag håller med dig år efter år är det samma sak med vinterdäcken, ingen vill inse att det blir vinter, älskar dock vintern speciellt skepnaden mellan ljus och mörker. Nackdel är att alla Växter förändras vilket i sig inte är lika prydligt😁

Kommentarer inaktiverade.