Väntan

En vecka kvar till första advent och jag hör till dem som tjuvstartar. Varför vänta på väntans tider?

Vi är många som är helt sålda på tiden före jul.

Självklart är det en god tröst efter novembermörkret.

Visst, ljus, glitter, dofter och en massa annat är som en raketresa ner i barndomen, ner i ett annat landskap där stilla förundran var tillräckligt.

Kanske är det den enkla storögdheten vi inte bara saknar utan också behöver.

Jag behöver den i alla fall.

Jag behöver min storögdhet och min förundran. 

Och jag behöver hitta en ro i min väntan på att allt ordnar sig, allt blir snart bättre, allt kommer att lägga sig till rätta.

Så jag plockar fram ljus och annat lyckligt, virar varm yllemys runt tilliten och hoppet och tänker att tillsammans ÄR vi starka.

/Titti 

Publicerat av

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.