Julgrupper i kubik

Nora julmarknad är en stor tilldragelse i Nora kommun, i år 3-4/12, och den drar folk från när och fjärran i och med att den gjort hantverk och kvalité till honnörsord. Det är vanligt att elever i Nora vill tjäna en slant genom att hyra ett bord och sälja allt från saffransbullar och lingonkransar till julgranar och glögg. Sen är det en rolig grej för skolungdomar att göra tillsammans. Det blir mycket planering och förberedelser.

Mina elever blev sugna på det här. Eftersom jag själv med glädje gör mina egna arrangemang i juletider med hyacinter, enar, amaryllisar och lyckligt plotter så tipsade jag ju självklart mina elever om det säljbara och roliga i just julgrupper. Pigga som de är nappade större delen av klassen på idén med tillägget försäljning också av matbröd och hårt bröd. 

Vi samlade på oss korgar, krukor, kulor, tomtar, änglar, blommor, flugsvampar, halmgrunkor, snören, band, spetsar, pärlor, ALLT! 

Eleverna plockade med sig lav, mossa, granris, kottar och näver.

Allt detta kompletterades med jord, limpistol, saxar, kartong, lecakulor, ståltråd, grillpinnar, julmusik och kakor.

Jag lovar, det finns inget goare än tonåringar som går all-in med hyacinter och snören!

Här kommer 8C:s fredagseftermiddag i bilder och jag rekommenderar er att gå på Prästgatan i Nora den här helgen och spana in dessa lyckligt julfyllda kreationer och gott matbröd! 


Vilket tjusigt resultat!

God julgrönska på er! 

Titti 

Publicerat av

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.