Lite nervöst är det allt.
I dagsläget förbereder jag två föreläsningar. Den ena är redan på söndag 28 oktober. Adolfsbergs Trädgårdsförening har bjudit in mig och min före detta bloggkollega Ulf att berätta om våra olika odlanden.
Det är smickrande så klart och jag vill att fler ska upptäcka tjusningen med att odla sina egna grönsaker så därför vill jag berätta. Trots att det innebär ganska mycket förberedelser och lite nervositet.
Den andra föreläsningen är betydligt kortare. I sex minuter och 40 sekunder tänkte jag berätta om klimatsmart mat och att odla eget som en del av detta. Pecka Kucha kallas presentationsformen och den innehåller även 20 bilder som visas i 20 sekunder vardera. Och jag är inte ensam. Det kommer att hållas ytterligare sju presentationer samma kväll. En mycket trivsam och underhållande tillställning. Jag lovar!
Apropå klimatsmart mat så tycker jag att ni ska titta på nedanstående klipp från TV4 där miljöprofessor Johan Rockström berättar lite om hur man kan bidra till ett bättre klimat genom sitt ätande.
Mer blir det inte idag eftersom jag måste träna på mina presentationer. Hur fånigt det än känns att stå och prata ut i tomma luften.
Vi ses!
Hej!
Jag läste att du odlar flower sprout. Hur går det med dem? Mina är pyttesmå fortfarande, men jag hoppas de kan växa sig större även om det är kallt ute.
Hej! Mina blev också pyttesmå och nu kan man nog inte räkna med någon mer tillväxt i år, det är för mörkt. Jag jämför med mycket annat, bland annat ”vanlig” brysselkål, som också är ovanligt liten i år. Därför vill jag skylla på torkan. Kommer att prova nästa år igen med flower sprout och hålla tummarna för en regnig sommar. 🙂