Rundvandring!

Äntligen! Idag kan jag bjuda på rundvandringen som jag har utlovat. Från början skulle den ha redovisats i text och bilder men jag fick feeling och gjorde en film istället.

Som jag också säger i filmen; den är filmad med en simpel mobilkamera, jag pladdrar och babblar helt utan manus och vinden stjäl ljudet emellanåt men den duger.

Det är så klart massor som jag går förbi utan att nämna, och tur är väl det för filmen är nästan 27 minuter lång, men jag får helt enkelt göra korta filmer (är det ens möjligt?) med specifika teman och nörda ner mig djupt i en sak i taget. I dagens film jobbar jag brett och ytligt.

Så, välkommen till Getingedalens köksträdgård!

Publicerat av

Kajsa Källérus

Mitt i skogen, uppe i de blå bergen, bor Kajsa Källérus. Med en vegetarisk kosthållning, stort intresse för hållbar utveckling och en ansenlig trädgård utvecklades hon till en obotlig grönsaksodlare med självhushållarambitioner. I bloggen berättar hon om sina framgångar, utvecklingsområden och erfarenheter. När Kajsa inte är i köksträdgården så jobbar hon som keramiker, lärare och kulturtant. Välkommen till Getingedalens Gröna!

2 reaktioner till “Rundvandring!”

 1. Som jag har saknat att få besöka ett hem. Lägg gärna upp en ny video på sensommaren för att höra och se om alla växtligheter då 🤗
  Två frågor: när man skördar rabarber, ska de dras upp eller klippas? Och behöver vi tänka på att vattna våra hallon och vinbärsbuskar eller klarar de sig bra ändå? Kram från kusin ❤️

  1. Hej Anna!

   Vad trevligt med din kommentar!

   Det blir garanterat en video på sensommaren!

   Angående rabarber: Det finns olika bud gällande skörd. Jag skär/klipper och det har aldrig uppstått något problem pga det. När jag har dragit upp stjälkar har det hänt a) att jag får med hela/halva plantan samt rötter; b) att jag får med bladet och 7 cm stjälk.

   Gällande hallon och vinbär: om de är nyplanterade brukar man rekommenderar vattning men ni har ju gamla buskar och ni behöver absolut inte vattna dem. Det är perenna växter och deras rotsystem går djupt. Det är det som är finessen med perenna växter, de kommer varje år och behöver i princip ingen skötsel.

   En del gödslar vinbärsbuskar. De kan också behöva beskäras ibland (ta bort gamla grenar och spara de unga).

   Hallon är en ”surjordsväxt” så den vill inte ha samma gödsel som andra växter. Strunta i dem. Får ni bär så är ju busken nöjd. Jag har tur, mina hallon växter bakom min kompost så de får all näring som läcker från komposten.

   Summa sumarum: Gör ingenting med varken vinbär eller hallon i år (jo ät bären!!). Och skär av dina rabarber. 🙂

Kommentarer inaktiverade.