Strålande tider ut i vida världen

Veckan började i moll men slutade i ljust klingande dur! Jag tänker då på måndagens ymniga snöfall, som på några futtiga dygn förbyttes i strålande sol från en klarblå himmel.

 

Det måste vi förstås fira på vår traditionella ljugarbänk med samma gamla älskade yllepläd som underlag. Och trots att vi lagt på oss några kilo, sedan i fjol, ryms vi fortfarande hela glada gänget.

 

För säkerhets skull tog vi vår gröna solhatt med oss ut på bänken. Den är fjäderlätt och störtskön både att vila på och busa med. Tyvärr har vi bara en, så det var bara att låta Febbe-Bus ha den först.

 

Efter en stunds vänskapligt gos på bänken, väcktes leklusten till liv och han gav den stackars hatten en rejäl omgång. Höll fast den hårt, och sparkade med bakbenen, ända tills undertråden tog slut.

 

Efter det fick Mini-Vinnie och Artemis ha bänken för sig själva en stund. Där satt de som tända ljus och lyssnade till lillpippis glada sång medan de höll koll på en ”pippis med motor” i luften!

 

Helikopter heter det visst, och den sjönk plötsligt så lågt att bänkbröderna försvann in i uthuset. Därmed var ”tronen och kronan” bara min, och jag lade mig till ro för en liten middagslur i solen.

 

Sedan blev jag också så där pigg och lekfull, som vi alla blir med solhatten inom räckhåll! Så jag gav den en omgång jag med, då det pirrar i kroppen och leklusten återvänder den här tiden på året.

 

Helgen till ära upptäckte Artemis också att solen äntligen stiger så högt att den når ner till lillstugan mellan snövallarna. Så dit tassade han, och lade sig och njöt, så länge solen förmådde titta in!  

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinn

Ps Med det tackar jag för mig, då det här var mitt sista inlägg på mittmedias bloggportal. Nu drar jag ut i vida världen och återkommer till påsk, med min blogg Veckans Triton, på nya adressen www.veckans-triton.se  Hoppas förstås att du hänger med mig och bröderna dit! Så håll ut och tills vi hörs igen, ha det så skönt i solen var än i världen du befinner dig! Ds

Publicerat av

Triton

7 reaktioner på ”Strålande tider ut i vida världen”

 1. Hjälp så rädd jag blev att veckans höjdpunkt skulle utebli men jag hoppas att du låter matte länka till den nya bloggen på fb också, Triton. Hoppas ni får många soliga guldstunder framöver nu ❤️
  Puss på alla goaste bröderna från Signe och Anna

  1. Hej Anna!

   Du kan känna dig helt lugn. Så klart jag vill ha er alla med mig!!! Det är ju ni som gör att jag älskar att skriva! Och självklart fortsätter matte tipsa och länka på Facebook! En riktigt solig vecka öskar vi er tillbaka!

   Tassekram Triton

 2. Hej Triton!
  Vilken vinter vi fick. Ikväll är första gången på flera månader som vi inte tänt en brasa i öppna spisen. Och för att inte tala om ”dagsmejan” som gör mig så glad. Ni har haft en bra vinter också har jag sett. Tänk att solen äntligen kommit fram och värmt så gott så ni kunnat ligga på sköna yllefilten och mysa alla fyra. I år har vi fått hö av en bonde i närheten så vi kunnat mata rådjuren här hemma.Dom har haft det så besvärligt med den myckna snön och har varit så tacksamma och nästan blivit tama. Dom är så vackra. Nu står det nog inte på förrän jag kommer och hälsar på er. Det har tyvärr varit lite mycket för mig den sista månaden. Jag ringer matte så vi kan bestämma en dag för mitt besök. Tills dess tassekramar till dig och dina bröder
  från Tusse, Leo och matte Lotta
  Ps. Jag har noterat din nya bloggadress

  1. Hej Tusse, Leo och matte Lotta!

   Visst har vintern varit lång, men nu blir det bara bättre och bättre dag för dag! Solen fortsätter skina från en klarblå himmel och vi blir som kattungar på nytt.
   Så härligt att ni kunnat mata rådjuren, som verkligen inte haft det lätt i år. All denna snö och snart ska de till och få smått.
   Du är så välkommen när du kommer! Hör bara av dig i förväg, så husse och matte är hemma. Vi bröder är alltid på plats!
   Gott att höra att du noterat min nya adress. Tar lite tid och är lite komplicerat att flytta med allt, Ha det nu så gott hela gänget, så hörs vi snart igen!

   Tassekram Triton

 3. Ja, nog sken solen men det var ingen vidare värme här uppe, på söndagen blåste det pingvinvindar, skönt att ligga inne i solen men inget vidare ute. Sen hade vi främmat i helgen och då har jag fullt sjå med att visa att jag minsann är en hejare på att gosa.

  Igår snöade det mellan solstrålarna och idag tror jag både matten och jag känner av den där berömda vårtröttheten, vi gäspar nämligen ikapp, hihihi. Vårdagjämningen till trots ser det inte vårlikt ute, visst solen gör att det orkar upp på plussidan men all den där vita varan som ligger i stora högar, den lär ta tid på sig att försvinna.

  Nu ska matten gå och skära kött till pytten och då är det bäst jag hakar på i fall hon tappar någon bit på golvet, hihi.
  Ni får ha det så mysigt i solen och njut nu så länge det varar.

  Russelpussar i mängd.

  1. Hej Felix!

   Visst snokade det lite i solen här med, men innanför staketet blir det så där härligt varmt. Och det mest fantastiska är att solen fortsätter skina! Det har vi inte varit bortskämda med på slutet.
   Fast det är klart att någon vårdagjämning att tala om är det inte i år. Den sägs vi få vänta en månad till den här gången. Men den som väntar på något gott…
   Förstår att du haft fullt upp att charma och gosa med främmandena i helgen.
   Men nu är det förstås matten och pyttköttet som gäller. Ha det så gott allesammans däruppe, och hoppas ni följer med mig ut i vida världen på den nya adressen, som jag och bröderna inviger till påsk!

   Tassekram Triton

 4. Hej Triton!
  Åh så spännande att ni ska flytta! Självklart följer vi med till nya stället. Matte skrattar gott åt den gröna hatten och människa som hon är, så har hon lite svårt att förstå det roliga med den. Kul att vi kan ha lite katthemlisar för oss själva. Längtar efter vårsolens möblemang till altanen, så att jag får sällskap av matte och husse. Kram Lakrits

Kommentarer inaktiverade.